Succesvolle start wedstrijdseizoen

SV Hasselt Acroselectie, nieuws

Na twee jaar kwamen kwamen de zes teams van S.V. Hasselt  weer in actie op de plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek in Rijssen. Voor veel meiden de allereerste keer op de wedstrijdvloer.

De dag begon goed met het e-jeugd duo Marijke Potuyt en Naemi Buit. Met hun jungle-oefening straalden zij op de vloer en werden zij vijfde. In de middag waren de e-junioren duo’s aan de beurt. Esmay Roosberg en Felien Douma lieten een goede oefening zien, maar door een val met de kopstand werden er helaas wat punten afgetrokken.

Ook het duo Elise van den Belt en Marit Mudde lieten een swingende oefening zien met veel expressie, zij werden beloond met een 6e plaats. Het duo Tamira van der Horst en Femke van Herk was goed op elkaar ingespeeld. Dat zag de jury ook en zij werden beloond met een prachtige 2e plaats. Het e-senior duo Myla Worst en Phileine Hoeve kwam ook in de middag in actie. Met technisch zeer goede onderdelen behaalden zij, met een puntentotaal van 25.300, tot hun eigen verbazing de hoogste score van de dag en mochten zij een gouden plak in ontvangst nemen.

Aan het einde van de middag kwam het laatste team van S.V.Hasselt in actie, namelijk het trio bestaande uit Chantal Harink, Lisanne van der Steege en Jeslin van den Belt. Met een zeer krachtige oefening en een mooie basket tot ruglig imponeerden zij de jury en mochten zij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Een zeer goede start van het wedstrijdseizoen, op 9 april zullen de teams opnieuw in actie komen op de tweede plaatsingswedstrijd in Vriezenveen.