Acro wedstrijden

SV Hasselt Acroselectie, nieuws

Inmiddels hebben alle turnsters van SV Hasselt hun plaatsingswedstrijden achter de rug. Dit bericht bevat een samenvatting van de wedstrijden en een aantal leuke foto’s.


Zaterdag 26 maart
De eerste plaatsingswedstrijd vond plaats in Kampen. Een aantal leuke foto’s van de dag


Zaterdag 9 februari
Zaterdag 9 februari kwamen twee teams van S.V. Hasselt in actie op de wedstrijd acrogym in Genemuiden. ’s Morgens kwam het jongste trio Tamira van der Horst, Esmay Roosberg en Alissa ten Klooster in actie, in de categorie E-jeugd groepen. Zij hebben de afgelopen maanden hard getraind op een vrolijke oefening. Voor twee van hen is dit het eerste jaar bij de acro. Dit maakt het extra knap dat zij zaterdag een hele nette oefening hebben laten zien. Deze werd beloond met 19.290 punten.

’s Middags was het de beurt aan E-senior duo Lotte Mansveld en Marijke Potuyt. Hun actieve oefening viel in de smaak bij jury. Daarnaast hebben zij al hun onderdelen foutloos uitgevoerd. Deze combinatie zorgde ervoor dat deze oefening een zilveren medaille waard is. Lotte en Marijke waren blij verrast dat zij een plekje op het podium veroverd hadden. De 22,960 punten die het duo haalde bleek genoeg om zich te plaatsen voor het ONK.

Plaats:
15

Zaterdag 9 maart
Zaterdag 9 maart kwam de D-lijn in actie. De dag begon met de twee junioren teams. Sanne van Herk en Jeslin van den Belt trainen sinds dit seizoen samen en wisten 19,770 punten bij elkaar te turnen. Dit leverde een vierde plek op en staan daarmee reserve. Myla Worst, Joanne Mijnheer en Kirsten van Herk kwamen tot 19,910 punten en ook zij eindigden op de vierde plek en wisten zich helaas niet te plaatsen.

In de middag kwamen de senioren teams in actie. Amber Ritsema, Ilse van der Steege en Elise van den Belt zetten een strakke oefening neer en behaalden 22,580 punten. Aan het einde van de dag mochten zij het brons ophalen en plaatsten zich voor het ONK. Annemijn ten Kate, Marleen Joling en Chantal Harink behaalden met 21,660 punten de 6e plaats en staan reserve.