Mooie prestaties voor turnsters SV Hasselt

Afgelopen weken hebben de meiden uit de selectie groep hard getraind voor de wedstrijden van dit seizoen. Het wedstrijdseizoen is in volle gang en er zijn al hele mooie prestaties behaald. Hieronder een korte samenvatting van de wedstrijden die succesvol zijn afgesloten door de meiden die voor SV Hasselt in actie kwamen.

Op 11 januari gingen we van start met de 4e divisie in Ens. Het was de beurt aan Suzanne Beernink en Ilse Ritsma om de spits van dit seizoen af te bijten. De meiden begonnen bij de gevreesde balk, maar ondanks de zenuwen hebben ze beide een prima oefening geturnd. Door het vergeten van een deel van de oefening heeft Ilse op vloer veel punten laten liggen, maar ook Suzanne ging de mist in bij sprong waardoor de kans op een directe finale plek eigenlijk al wel was verkeken. Bij de prijsuitreiking kregen de meiden dan ook te horen dat ze in de play-off nog een kans zouden krijgen.

Op 8 februari kwamen de meiden uit de 5e divisie voor SV Hasselt in Ens in actie. Pupil 1 Sanne van Herk begon deze wedstrijddag bij sprong, na twee mooie sprongen kreeg ze een score van 13,775 toegekend. Later bleek dat dit goed was voor een 1e plek op het onderdeel. Ook op brug hield ze haar zenuwen in bedwang, want opnieuw haar oefening een eerste plek waard. Helaas ging het bij vloer mis, ze liet hier een aantal punten liggen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 10e plek in het klassement. Sanne heeft laten zien wat ze in huis heeft en zal 29 maart in Hengelo op de finale verschijnen. In de 3e wedstrijdronde was Eva Teekens aan de beurt. Een aantal maanden geleden was ze nog hard aan de slag om de oefeningen van de 4e divisie onder de knie te krijgen, maar het leek de trainster verstandig om een stapje terug te doen. Eva turnde een hele constante wedstrijd en eindigde op meerder onderdelen in de middenmoot, helaas was dit niet genoeg want alleen voor de eerste 12 was er een plekje in de finale, waardoor ze het op 1 maart in Steenwijk op de play-off nog een keer moest proberen. Als laatste van deze wedstrijddag waren Dete Theeuwen en Jet Feenstra aan de beurt om te laten zien waarvoor zij getraind hadden. De meiden begonnen bij sprong waar Dete een 7e plek behaalde, het onderdeel sprong is helaas voor Jet niet helemaal weggelegd waardoor ze op de 19e plek eindigde. Uiteindelijk moesten deze twee meiden zich ook nog een keer bewijzen door middel van de play-off op 1 maart in Steenwijk.

Na nog een aantal trainingen was het dan 1 maart, de dag van de play-off van de 5e divisie in Steenwijk. Helaas was Jet verhinderd, maar Dete was van de partij. Door de stabiele oefeningen eindigde Dete op de 8e plek in het klassement en was daarmee verzekerd van een plekje in de finale op 29 maart in Hengelo. Voor Eva was het echter geen succesvolle wedstrijd. Ondanks een 4e plek op brug waren haar kansen op een finaleplaats door een verkeerde aanloop bij sprong verkeken.

Op 8 maart was de 6e divisie aan de beurt.
Julie Verhaagen begon bij vloer en sprong met aardig wat zenuwen in haar lijf een arabier flikflak. Een nette prestatie, en een overwinning voor haar zelf. Helaas was de oefening niet helemaal perfect volgens de jury en werd op dit onderdeel 13e. Daarna turnde ze heel netjes en stabiel en met een uiteindelijke score van 40,725 werd ze 6e. De beste prestatie van SV Hasselt tot nu toe. Hiermee is ze zeker van een plek in de finale die op 10 mei zal plaats vinden in Heino.

In de middag kwam Cheyenne Bruggeman in actie. Haar eerste wedstrijd, want Cheyenne zit sinds dit seizoen pas bij de vereniging. Ze begon haar wedstrijd op balk en ondanks de wiebelige oefening, bleef ze er toch op en eindigde zelfs al 2e op dit onderdeel. Daarna verliep alles soepel en turnde ze nette, stabiele oefeningen. Helaas niet met hele mooie scores om zo hoog in het klassement te blijven staan, maar met een mooie 8e plek en daarmee door naar de finale was dit een succesvolle eerste wedstrijd voor Cheyenne.

Door fouten die gemaakt zijn op de eerste wedstrijd van dit seizoen moest Ilse Ritsema op 15 maart nog een keer in actie komen. Het was de dag van de play-off van de 4e divisie. Helaas was Suzanne geblesseerd en was van deze wedstrijd uitgesloten. Dit hield Ilse niet tegen en ging er voor om de eer van SV Hasselt hoog te houden. Op vloer toonde ze haar arabier dubbel flikflak waar ze weken op getraind had. Op het laatste moment werd haar balk oefening nog even aangepast, maar dat pakte goed uit want door het turnen van een hele mooie strakke oefening werd dit beloond met een 1e plek op dit onderdeel. Met daarbij twee mooie sprongen en hiermee ook het behalen van een 1e plek is Ilse met uiteindelijk een 2e plek ook door naar de finale op 5 april in Nieuwleusen.

De trainsters van de selectiegroep zijn super tevreden over de prestaties die al behaald zijn. De grootste groep is door naar de finales, waar hopelijk ook mooie scores worden neergezet. De enigste die nog niet in actie is gekomen is Lise Galgenbeld, zij zal 12 april in Rijssen haar oefeningen laten zien waar ze afgelopen maanden hard voor heeft getraind. Voor de pré-instapper is het nog een beetje wedstrijdervaring opdoen, maar dat maakt het er niet minder spannend.

Komende maanden zal er weer hard getraind worden voor de finales die er aankomen en voor de meiden die dit jaar helaas niet het uiterste hebben kunnen laten zien zullen voor volgend jaar aan de slag gaan. Op deze manier hopen we dat zij volgend jaar in de spotlights zullen staan.